KV Steeds Vooruit nu ook eigenaar van Elsmorsbaan

Oud-voorzitter Theo Wigger (links) en Hans Breuker, de huidige voorzitter van Steeds Vooruit, zijn zeer content met het feit dat hun club nu ook eigenaar is van de Elsmorsbaan. © Frans Nikkels

OLDENZAAL – KV Steeds Vooruit uit Oldenzaal mag zich sinds maandagmiddag eigenaar noemen van de Elsmorsbaan aan de Oude Postweg, dicht tegen de rijksweg A1 aan. Na jarenlang deze baan te hebben gehuurd, hebben de kogelwerpers nu de grond aangekocht van de familie Siemerink.

Steeds Vooruit was al een van de eerste kogelwerpverenigingen in de regio met verlichting langs de baan. En nu is het dus ook de eerste kogelwerpvereniging in Oldenzaal die over een eigen baan beschikt. Voorzitter Hans Breuker zette bij de notaris zijn handtekening onder een akte, waardoor Steeds Vooruit nu ook eigenaar is van de Elsmorsbaan. Een mooier cadeautje had de club zich niet kunnen wensen in het tachtigste jaar van haar bestaan.
De eerste baan van Steeds Vooruit (opgericht 12 november 1935) lag aan de Postweg, op de plek waar vroeger de kalkzandfabriek stond. In die beginjaren werd er geschoten op een zandweg. In 1950 verhuisde de vereniging naar de huidige locatie in het buitengebied. Aan de Oude Postweg kon de vereniging een perceel huren van de familie Siemerink. Vanaf de Pannenkoekenplas werd een heideveld over een lengte van circa 300 meter getransformeerd in de Elsmorsbaan, vernoemd naar de bijnaam van de grondeigenaar.

Ruim twintig jaar geleden, in 1993, werden de huidige baan (plm. 750 meter) en het clubgebouw officieel geopend. Vijf geschakelde containers bleken uitstekend dienst te kunnen doen als clubhonk. „Eind vorig jaar”, vertelt voorzitter Hans Breuker, „kregen we het aanbod om de baan te kopen. In feite zijn wij ook de enige belanghebbende.” Op de jaarvergadering in april kreeg het bestuur hiervoor toestemming van de leden. Ruim een hectare wordt er aangekocht. Hoeveel er betaald moest worden, houden de bestuurders liever voor zich. Wel melden ze, niet zonder trots, dat er aan deze transactie geen bank te pas is gekomen. „Ja, alleen om het geld over te maken”, lacht Breuker. „De Club van 100 heeft een flinke bijdrage gedaan. De rest komt uit de clubkas. We zijn altijd zuinig geweest; we zitten niet graag tegen de nul aan.”

Origineel bericht:  https://www.tubantia.nl/oldenzaal/kv-steeds-vooruit-nu-ook-eigenaar-van-elsmorsbaan~ad35b1b0/

Reacties zijn gesloten.